Stallarholmen – En levande plats!

Stallarholmen erbjuder god livskvalitet för både unga och gamla. Här finns en F-6-skola, livsmedelsbutik, distriktssköterska, caféer, bibliotek, badplatser och värdshus. Här kan du ägna dig åt ridning, båtliv, träning, golf, skytte, dans, fotboll, vikingaliv, bridge, körsång och många andra aktiviteter. Här finns en entreprenörsanda som det sjunger om (vi har till och med en egen sång om vår ort). Vi är drygt 3850 invånare och fler än 400 företag! Här ordnas attraktiva evenemang som Korv- och Brödfestival, SuperLOPPIS, Visdagar, Vintagefestival och flera marknader. Så nog har vi täckning för vår devis: Inte vilken håla som helst!

Aktivitetspark

Nu är bygget av Stallarholmens Aktivitetspark vid Toresunds IP i full gång. Här finns bilder, ritningar med förslag på hur parken kan se ut och berättelsen om hur parken kom till.
Läs mer »

Barnomsorg

På Stallarholmens förskola arbetar pedagogerna utifrån tanken: Allas barn – allas förskola. Förskolan ligger granne med skolan och här går ca 170 barn i relativt små barngrupper.
Läs mer »

Bibliotek

På biblioteket (och medborgarkontoret), hittar du böcker (även tal och ljud) och tidskrifter. Dessutom anordnas författarkvällar, föredrag och bokcirklar.
Läs mer »
Boktips »

Föreningar

Stallarholmen har ett rikt föreningsliv. Här finns 20 olika föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar, inom områden som kultur, idrott, båtliv, samhällsutveckling, hembygd mm.
Läs mer »

Gästhamn

Som båtgäst finns möjlighet att lägga till i gästhamnen vid Värdshuset Gripen för att tanka och ta chansen att uppleva Stallarholmens fantastiska utbud av sevärdheter och aktiviteter.
Läs mer »

Hälsa & Vård

I Stallarholmen finns det både distriktssköterskemottagning, kiropraktor och samtalsterapeut. Tandläkare/Folktandvården hittar du i Mariefred.
Läs mer »

Kommunikationer

Stallarholmen ligger vackert vid Mälaren, en timme från Stockholm och en kvart från Strängnäs och Mariefred. Bil, buss, båt - här hittar du information om hur du hittar till oss.
Läs mer »

Grannsamverkan

Starta Grannsamverkan tillsammans med dina grannar och öka tryggheten och trivseln i ditt bostadsområde. Mer information hittar du på hemsidan www.samverkanmotbrott.se
Läs mer »

Skola

Stallarholmsskolan är en F-6-skola med ca 250 elever. Här märks flera av den lilla skolans fördelar, bland annat den trygga atmosfären och att varje barn blir synliggjort.
Läs mer »

Stallarholmsbron

Stallarholmsbron är en svängbro och har segelfri höjd vid stängd bro om 3,1 meter och fri bredd 20,0 m. Bron förbinder fastlandet med Selaön.
Läs mer »

Stallarholmens historia

Stallarholmen består av socknarna Toresund, Ytterselö och Överselö. De två sistnämnda ligger på Selaön – som med sina 91 km² är Sveriges största insjö ö.
Läs mer »

Tidningen Gilla

En kreativ ort måste förstås ha sitt eget månadsmagasin! Gilla Stallarholmen kommer ut med 10 nr/år och består av lokala reportage, kalendarium, annonser med mera.
Läs mer »

Vandrande skolbuss

Skapa hälsosamma vanor, minska morgonstressen - starta en vandrande skolbuss! Idéen går ut på att familjer går samman och turas om att gå med barnen till skolan.
Läs mer »

Träning & Sport

I Stallarholmen erbjuds gott om möjligheter att ta hand om sin hälsa! Här finns träning för allt från barn till seniorer, här finns massörer, kostrådgivare, kiropraktor mm.
Läs mer »

Flaggning

Här kan du se vilka föreningar eller företag i Stallarholmen och vilka dagar som de ansvarar för flaggningen av bron som förbinder Selaön med fastlandet.
Läs mer »

Hetast just nu
Vad händer i Stallarholmen?
Crowdfunding

Hjälp Nätverket!

Vill du vara med och bidra ekonomiskt till Stallarholmens ortsutveckling? Stallarholmens Nätverk grundades 1996 och är en ideell förening som jobbar för att Stallarholmen ska

Läs mer »