Stallarholmen – En levande plats!

Stallarholmen erbjuder god livskvalitet för både unga och gamla. Här finns en F-6-skola, livsmedelsbutik, distriktssköterska, caféer, bibliotek, badplatser och värdshus. Här kan du ägna dig åt ridning, båtliv, träning, golf, skytte, dans, fotboll, vikingaliv, bridge, körsång och många andra aktiviteter.

Här finns en entreprenörsanda som det sjunger om. Vi har drygt 3650 invånare, men fler än 400 företag! Här ordnas attraktiva evenemang som Korv- och Brödfestival, SuperLOPPIS, Visdagar, Valborg, Vintagefestival och marknader. Så nog har vi täckning för vår devis: Inte vilken håla som helst!

Barnomsorg

På Stallarholmens förskola arbetar pedagogerna utifrån tanken: Allas barn – allas förskola. Förskolan ligger granne med skolan och här går ca 170 barn i relativt små barngrupper.
Läs mer »

Bibliotek

På biblioteket, som även fungerar som medborgarkontor, hittar du böcker, tidskrifter, tal- och ljudböcker. Här erbjuds också författarkvällar, föredrag och bokcirklar för barn och unga.
Läs mer »

Bro & Gästhamn

Bron förbinder fastlandet med Selaön och har en segelfri höjd på 3,1 meter. I gästhamnen vid Värdshuset Gripen kan du tanka, fylla på vatten och ligga kvar vid bryggan.
Läs mer »

Folktandvården Mariefred & Åker

Det finns många bra skäl till varför du ska låta oss ta hand om dig och dina tänder. Här är några av de viktigaste:
Mariefred: Läs mer »
Åkers Styckebruk: Läs mer »

Föreningar

Stallarholmen har ett rikt föreningsliv. Här finns drygt 25 föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar, inom områden som kultur, idrott, båtliv, samhällsutveckling, hembygd mm.
Läs mer »

Hantverkare

Det finns en hel del lokala hantverkare i Stallarholmen. Här kommer vi löpande lägga upp info och kontaktuppgifter till elektriker, rörmokare, målare, trädgårdsmästare med flera.
Läs mer »

Kommunikationer

Stallarholmen ligger vackert vid Mälaren, en timme från Stockholm och en kvart från Strängnäs och Mariefred. Bil, buss, båt - här hittar du information om hur du hittar till oss.
Läs mer »

Service

Ett flertal av ortens över 400 företag erbjuder olika typer av service. Städning, trädgårdsarbete, flytthjälp … här hittar du några av alla serviceföretag.
Läs mer »

Skola

Stallarholmsskolan är en F-6-skola med ca 250 elever. Här märks flera av den lilla skolans fördelar, bland annat den trygga atmosfären och att varje barn blir synliggjort.
Läs mer »

Hyra lokal/konferens

I Stallarholmen kan du hyra lokaler som passar perfekt både för fest, bröllop, föreningsmöten eller konferens. Här finns allt från små mötesrum till konferensanläggningar.
Läs mer »

Stallarholmens historia

Stallarholmen består av socknarna Toresund, Ytterselö och Överselö. De två sistnämnda ligger på Selaön – som med sina 91 km² är Sveriges största insjö ö.
Läs mer »

Tidning

En kreativ ort måste förstås ha sitt eget månadsmagasin! Gilla Stallarholmen kommer ut med 10 nr/år och består av en mix av lokala reportage, annonser, kalendarium mm.
Läs mer »

Träning & Hälsa

Här kommer vi samla information om olika träningsställen med mera som finns i Stallarholmen med omnejd.
Läs mer »

Vård & Omsorg

Den lokala distriktssköterskan finns i Gula Industrihuset mitt i Stallarholmen. Vårdcentraler finns i grannorterna Strängnäs och Mariefred, och närmaste sjukhus i Eskilstuna.
Läs mer »

Vård & Omsorg

Den lokala distriktssköterskan finns i Gula Industrihuset mitt i Stallarholmen. Vårdcentraler finns i grannorterna Strängnäs och Mariefred, och närmaste sjukhus i Eskilstuna.
Läs mer »