En fin mix av upplevelser

Fika och handla i Gula Industrihuset, besök Mälsåkers slott eller våra tre medeltidskyrkor, njut av utsikten vid Åsa gravfält, cykla på våra leder, lägg till vid gästhamnen och ät på värdshuset, besök ortens brygghus eller gästa våra populära evenemang. Stallarholmen kan visa upp en fin blandning av upplevelser för alla smaker. Är du bara här för att koppla av erbjuder orten ett par vackra badplatser, flera matställen, caféer och inte minst ett underbart läge med Mälaren inpå knuten.

Varmt välkommen till Stallarholmen!

Alpacka

Alpackor

Krusius Alpackor hittar du på Näsbyviks gård på Selaön, och här kan du både gå på promenad med alpackor och handla alpackaull i mängder av färger och kvaliteter i gårdsbutiken.
Läs mer »

Bad

Stallarholmen kan stoltsera med två vackra badplatser. Den ena är Östabadet och ligger mitt i samhället och den andra är Ekebyviksbadet och ligger vid en mälarvik på Selaön.
Ekebyviksbadet »
Östabadet »

Cykelleder i Stallarholmen

De små vägarna runt Stallarholmen är perfekta för en cykeltur. Välja bland fyra olika cykelleder och ladda ner cykelkartorna från Strängnäs Kommuns hemsida. Foto: Ulf Huett.
Läs mer »

Drömfabriken

Kulturförening som ordnar kurser (dans, musikteater, bild mm), evenemang (marknader, vintagefestival mm), driver frivilligbyrå och stöttar människor att förverkliga sina drömmar.
Läs mer »

Edeby Gård

Hos Johanna Elgholm på Edeby Gård hittar du Sveriges kanske mest kompletta Islandshästanläggning. Här erbjuds ridskola, turridning, ridläger, inackordering, kurser, konferenser mm.
Läs mer »

Golfbana

Norrby golfbana som ligger några kilometer från Stallarholmen är en utmanande lätt kuperad skogs- och parkbana med flera vattenhinder. Banan drivs av Norrby golf.
Läs mer »

Gula Industrihuset

Här kan du besöka vintage- och antikaffärer eller återbruksgallerian Samverket, köra ett gympass, ta en kurs på Mötesplatsen, spela boule, bada vid stranden mm.
Läs mer »

Korv & Brödfestival

Mathantverksfestival i mars som är en hyllning till klassikern korv & bröd. Hit vallfärdar mathantverkare och besökare för att lära sig om och köpa korv och bröd av alla de slag.
Läs mer »

Kreativa marknader

Vid Gula Industrihuset ordnas Kreativ Sommarmarknad i slutet av juni och Kreativ Julmarknad i slutet av november. En oas för dig som gillar hantverk och närproducerat.
Läs mer »

Kyrkor i Stallarholmen

Här finns inte mindre än tre medeltida kyrkor! Alla de tre kyrkorna i Överselö, Ytterselö och Toresund används aktivt i Stallarholmens församlings verksamhet till gudstjänster, konserter mm.
Läs mer »

Midsommar

I Stallarholmen finns två fina firanden att välja mellan. Antingen vid pampiga Mälsåkers slott eller vid Ekebyviksbadet. Midsommarstång, dans, fika – här erbjuds hela paketet!
Läs mer »

Mälsåkers slott

Mälsåkers slott är ett av Sveriges ståtligaste barockslott och besöks av tusentals människor varje år. Här ordnas visningar, konserter, konstutställningar och spökvandringar.
Läs mer »

Skidspår

Under vintern är Norrby Golfs skidspår öppna för alla. Välj bland tre olika skidspår:
900 meter (på driving rangen),
1,5 km eller 3,5 km
båda går runt ute på golfbanan.
Läs mer »

Stallarholmens Brygghus

Besök gårdsbutiken som ligger strax utanför Stallarholmens tätort. Brygghuset ordnar även ölprovningar för slutna sällskap så som företag, kill- eller tjejgäng, föreningar mfl.
Läs mer »

SuperLOPPIS 28/8 2022

Missa inte ett hållbart äventyr som anordnas en lördag i augusti. På Stallarholmens SuperLOPPIS kan du åka runt bland hus och gårdar och fynda bland mängder av säljare.
Läs mer »

Valborg

Stallarholmens Nätverk ordnar varje år ett valborgsfirande vid Östabadet. På programmet hittar du: vårtal, musikunderhållning, några knallar och tändning av valborgsbrasan.
Läs mer »

Vikingafestival

Den första helgen i juli anordnas varje år en stor vikingafestival i Stallarholmen. Vikingafestivalen är vid Östabadet, på Selaön.
Läs mer »

Vintagefestival

Sista lördagen i augusti ordnas den årliga vintagefestivalen vid Gula Industrihuset. Här kan du köpa kläder, prylar och leksaker från förra seklet, se den coola catwalken, fika och äta gott.
Läs mer »

Visfestival

En tvådagars visfestival i Stallarholmen som ordnas i mitten av augusti på Mälsåkers Slott vid Mälarens strand. Arrangör: Musik&Nöjen Sverige AB.
Läs mer »

Åsa Gravfält

Gravfältet ligger vackert med vidsträckt utsikt på Selaön. Här kan du förundras över det vackra järnåldersgravfältet med sin skeppssättning och beskåda fridlysta backsippor om våren.
Läs mer »

Ångfartyget Ejdern

Ångfartyget Ejdern kommer till Stallarholmen igen denna sommar. Åk till Mälsåkers Slott och tillbaka. Njut sommarcafeét och guidat slottstur.
Läs mer »