En fin mix av upplevelser

Fika och handla i Gula Industrihuset, besök Mälsåkers slott och våra tre medeltidskyrkor, njut av utsikten vid Åsa gravfält, cykla på våra leder, lägg till vid gästhamnen och ät på värdshuset, gästa våra populära evenemang. Stallarholmen kan visa upp en fin blandning av upplevelser för alla smaker. Är du bara här för att koppla av erbjuder orten ett par vackra badplatser, flera matställen, caféer och inte minst ett underbart läge med Mälaren inpå knuten.

Varmt välkommen till Stallarholmen!

Alpacka

Alpackor

Alpackor hittar du på Odensicke Gård på Selaön. De är fredliga och högst personliga djur som gärna tar med förbokade besökare på promenad i skog och mark. På Odensicke Gård finns även många andra djur.

Bad

Stallarholmen kan stoltsera med två vackra badplatser. Den ena är Östabadet och ligger mitt i samhället och den andra är Ekebyviksbadet och ligger vid en mälarvik på Selaön.
Ekebyviksbadet »
Östabadet »

Cykelleder i Stallarholmen

De små vägarna runt Stallarholmen är perfekta för en cykeltur. Välj bland fyra olika cykelleder och ladda ner cykelkartorna från Strängnäs Kommuns hemsida. Foto: Ulf Huett.
Läs mer »

Drömfabriken

Kulturförening som ordnar kurser (dans, musikteater, bild mm), evenemang (marknader, teaterföreställningar mm), driver frivilligbyrå och stöttar människor att förverkliga sina drömmar.
Läs mer

Edeby Gård

Hos Johanna Elgholm på Edeby Gård hittar du Sveriges kanske mest kompletta Islandshästanläggning. Här erbjuds ridskola, turridning, ridläger, inackordering, kurser, konferenser mm.
Läs mer »

Golfbana

Norrby golfbana som ligger några kilometer från Stallarholmen är en utmanande lätt kuperad skogs- och parkbana med flera vattenhinder. Banan drivs av Norrby golf.
Läs mer »

Gula Industrihuset

Här kan du besöka vintage- och antikaffärer eller aktivitetsgallerian Samverket med en mix av försäljning, kurser och aktiviteter, köra ett gympass, ta en kurs på Mötesplatsen, spela boule, bada vid stranden mm.
Läs mer »

Korv & Brödrundan

Mathantverksfestival som startade i Stallarholmen blev till runda över hela Sörmland. En hyllning till klassikern korv & bröd. Mathantverkare och besökare möts för att lära sig om och köpa korv och bröd av alla de slag.
Läs mer »

Kreativa marknader

Gulans Sommarmarknad återkommer årligen i slutet av juni. En oas för dig som gillar hantverk, kuriosa, mat och vintage.
Läs mer »

Kyrkor i Stallarholmen

Här finns inte mindre än tre medeltida kyrkor. Alla kyrkorna, i Överselö, Ytterselö och Toresund, används aktivt i Stallarholmens församlings verksamhet till gudstjänster, konserter mm.
Läs mer »

Midsommar

I Stallarholmen finns två fina firanden att välja mellan. Antingen vid pampiga Mälsåkers slott eller vid Ekebyviksbadet. Midsommarstång, dans, fika – här erbjuds hela paketet!
Läs mer »

Mälsåkers slott

Mälsåkers slott är ett barockslott med intressant och brokig historia.
I den unika miljön ordnas visningar, konserter, konstutställningar och spökvandringar bland annat.
Läs mer »

Skidspår

Under vintern är Norrby Golfs skidspår öppna för alla. Välj bland tre olika skidspår:
900 meter (på driving rangen),
1,5 km eller 3,5 km
båda går runt ute på golfbanan.
Läs mer »

Svampfestival Selaön

Det finns ju så mycket mer än kantareller och Karl Johan. Sedan 2022 har vi en årlig Svampfestival på Selaön. Vi vill gärna tro att det är Sveriges första av sitt slag. Än har iallafall ingen bevisat motsatsen. Läs mer »

SuperLOPPIS

Missa inte ett hållbart äventyr som anordnas en lördag i augusti. På Stallarholmens SuperLOPPIS kan du åka runt bland hus och gårdar och fynda bland mängder av säljare.
Läs mer »

Valborg

Stallarholmens Vikingar i samarbete med Vikingavallen ordnar varje år ett valborgsfirande vid Östabadet. På programmet hittar du: vårtal, musikunderhållning, några knallar och tändning av valborgsbrasan.
Läs mer »

Vikingafestival

Den första helgen i juli anordnas varje år en stor vikingafestival i Stallarholmen. Området vid Östabadet på Selaön fylls av vikinga-aktiviteter, gycklare, sång och musikframträdanden och försäljning. Barnbyn på området är mycket populär bland de yngsta.
Läs mer »

Visdagar

Det började bakom det Gula Industrihuset. Numera är det en tvådagars musikupplevelse vid Mälsåkers Slott. Arrangör: Musik&Nöjen Sverige AB i samarbete med Mälsåkers slott och Stallarholmens Nätverk.
Läs mer »

Åsa Gravfält

Gravfältet ligger vackert med vidsträckt utsikt på Selaön. Här kan du förundras över det vackra järnåldersgravfältet med sin skeppssättning och beskåda fridlysta backsippor om våren.
Läs mer »

Ångfartyget Ejdern

Ångfartyget Ejdern trafikerar Stallarholmen vid ojämna tillfällen under somrarna. Läs mer »

Hetast just nu
Vad händer i Stallarholmen?
Sponsring

Hjälp Nätverket!
Vill du vara med och bidra ekonomiskt till Stallarholmens ortsutveckling? Stallarholmens Nätverk grundades 1996 och är en ideell förening som jobbar för att Stallarholmen ska bli en alltmer attraktiv plats när det gäller arbete och fritid, boende och service.
Läs mer »