Hållbarhetsgruppen Stallarholmen

Hösten 2019 startade vi en grupp med målet att samla människor som vill driva små och stora klimatsmarta projekt i och omkring Stallarholmen. Vi är en arbetsgrupp i Stallarholmens Nätverk och består av Stallarholmsbor som brinner för hållbarhet, miljö och klimat och som vill engagera sig för orten och dess invånare. Vi driver facebooksidan Hållbarhetsgruppen Stallarholmen och har bland annat startat två olika odlingsgrupper som samlar odlingsintresserade invånare: Odla i Stallarholmen och Odla Ihop Stallarholmen. Varje höst anordnar vi en Äppelfest på Selaön och driver projektet Stallarholmens Lake Break som belyser vattenfrågor kring Mälaren.
Kontakt: hallbarhet (@) stallarholmen.info

Workshop i syrning av grönsaker

Välkommen till en förmiddag där vi lär oss om hur vi kan bevara våra grönsaker genom syrning!
Läs mer »

Tillsammansodling Stallarholmen 2023

Det är tredje året för tillsammansodlingen på Stora Lundby gård, 4 km nordväst om Stallarholmen. Välkommen och vara med i år.
Läs mer »

Klimatvecka 2022

Onsdagen den 9 november är Stallarholmens dag och i samarbete med Strängnäs kommun bjuder vi in till ett inspirerande program.
Läs mer »

Föreläsning med Bella Linde

Välkommen till en föreläsning om att ODLA UTAN ATT GRÄVA (No Dig Gardening) torsdagen den 17 november på Mötesplatsen i Gula Industrihuset.
Läs mer »

SLOW FASHION-DAG Stallarholmen

En heldag med bland annat klädbyte en modevisning (med plagg från bytet) och massa inspiration och möjligheten att få hjälp från kreatörer och experter med att enkelt ”hotta upp” plagg som det gått hål på eller som fått en fläck.
Läs mer »

Tillsammansodling Stallarholmen 2022

Det är andra året för tillsammansodlingen på Stora Lundby gård, 4 km nordväst om Stallarholmen.
Läs mer »

Stallarholmen Lake Brake

Häng med när dykare arbetar med att ta upp skräp vid Stallarholmens ångbåtskaj nedanför Ica 10.30.
Läs mer »

Äppelfest på Selaön

Klimatverket skapar tillsamman med Föreningen Sörmlandsäpplen en festdag på Stora Lundby gård till den lokalproducerade fruktens ära.
Läs mer »

Vikingavallen Camping

Vikingavallen är en bygdegård i Stallarholmen och där erbjuds under sommaren korttidscamping för husbil och husvagn. Här tillhandahålls påfyllning av vatten, toa, dusch och el.
Läs mer »

Hetast just nu
Vad händer i Stallarholmen?
Crowdfunding

Hjälp Nätverket!
Vill du vara med och bidra ekonomiskt till Stallarholmens ortsutveckling? Stallarholmens Nätverk grundades 1996 och är en ideell förening som jobbar för att Stallarholmen ska bli en alltmer attraktiv plats när det gäller arbete och fritid, boende och service.
Läs mer »