Hållbarhetsgruppen Stallarholmen

Hösten 2019 startade vi en grupp med målet att samla människor som vill driva små och stora klimatsmarta projekt i och omkring Stallarholmen. Vi är en arbetsgrupp i Stallarholmens Nätverk och består av Stallarholmsbor som brinner för hållbarhet, miljö och klimat och som vill engagera sig för orten och dess invånare. Vi driver facebooksidan Hållbarhetsgruppen Stallarholmen och har bland annat startat två olika odlingsgrupper som samlar odlingsintresserade invånare: Odla i Stallarholmen och Odla Ihop Stallarholmen. Varje höst anordnar vi en Äppelfest på Selaön och driver projektet Stallarholmens Lake Break som belyser vattenfrågor kring Mälaren.
Kontakt: hallbarhet (@) stallarholmen.info

Stallarholmens trädgårdsdag

Välkommen till Stallarholmens Trädgårdsdag som sker i samband med föreläsningen "Nördigt om förodling" med trädgårdsprofilen Sara Bäckmo!
Läs mer »

Föreläsning - Det gamla husapoteket

En eftermiddag om insamling, odling och användning av välkända läkeväxter. Föreläsning och bildvisning av örtterapeut Cajsa Drakenberg, Stallarholmen..
Läs mer »

Föreläsning om jord och gödsling

Välkommen till denna föreläsning med Tom Ericsson, tidigare lärare och växtnäringsforskare på Sveriges lantbruksuniversitet, SLU.
Läs mer »

Tillsammansodling Stallarholmen 2024

För fjärde året i rad odlar vi tillsammans på Stora Lundby gård, 4 km nordväst om Stallarholmen. Välkommen att vara med i år.
Läs mer »

Med tåget genom Europa

Välkommen till denna inspirationsföreläsning med Johan Rudborg på Mötesplatsen i Stallarholmen!
Läs mer »

Föreläsning om naturlig biodling

Hannes Bonoff (superbiodling.se) delar med sig av forskning och egna erfarenheter av hur man kan vidareutveckla biodlingen till nytta för bin, människor och natur.
Läs mer »

Lär dig göra egen ringblomssalva

Workshop med Cajsa Drakenberg, kursledare och örtterapeut.
Läs mer »

Vilda ätbara växter med Lisen Sundgren

Lisen Sundgren är expert på vilda ätliga växter. Hon skriver böcker, håller workshops och leder vandringar om naturen och vad man kan hitta där.
Läs mer »

Odla utan spade i praktiken

Workshop tillsammans med odlingsfantasterna Anna-Maria Hillborn och Isak Faris.
Läs mer »

Workshop i syrning av grönsaker

Välkommen till en förmiddag där vi lär oss om hur vi kan bevara våra grönsaker genom syrning!
Läs mer »

Tillsammansodling Stallarholmen 2023

Det är tredje året för tillsammansodlingen på Stora Lundby gård, 4 km nordväst om Stallarholmen. Välkommen att vara med i år.
Läs mer »

Klimatvecka 2022

Onsdagen den 9 november är Stallarholmens dag och i samarbete med Strängnäs kommun bjuder vi in till ett inspirerande program.
Läs mer »

Föreläsning med Bella Linde

Välkommen till en föreläsning om att ODLA UTAN ATT GRÄVA (No Dig Gardening) torsdagen den 17 november på Mötesplatsen i Gula Industrihuset.
Läs mer »

SLOW FASHION-DAG Stallarholmen

En heldag med bland annat klädbyte en modevisning (med plagg från bytet) och massa inspiration och möjligheten att få hjälp från kreatörer och experter med att enkelt ”hotta upp” plagg som det gått hål på eller som fått en fläck.
Läs mer »

Tillsammansodling Stallarholmen 2022

Det är andra året för tillsammansodlingen på Stora Lundby gård, 4 km nordväst om Stallarholmen.
Läs mer »

Stallarholmen Lake Brake

Häng med när dykare arbetar med att ta upp skräp vid Stallarholmens ångbåtskaj nedanför Ica 10.30.
Läs mer »

Äppelfest på Selaön

Klimatverket skapar tillsamman med Föreningen Sörmlandsäpplen en festdag på Stora Lundby gård till den lokalproducerade fruktens ära.
Läs mer »

Hetast just nu
Vad händer i Stallarholmen?
Sponsring

Hjälp Nätverket!
Vill du vara med och bidra ekonomiskt till Stallarholmens ortsutveckling? Stallarholmens Nätverk grundades 1996 och är en ideell förening som jobbar för att Stallarholmen ska bli en alltmer attraktiv plats när det gäller arbete och fritid, boende och service.
Läs mer »