Klimatvecka 2022

Välkommen till Strängnäs kommuns klimatvecka 2022, 7–11 november!

Onsdagen den 9 november är Stallarholmens tur och vi bjuder in till ett inspirerande program.

På Stallarholmens bibliotek kommer det finnas ett bokbytarbord samt en teckningsutställning med klimattema. Hållbarhetsgruppen Stallarholmen anordnar några olika aktiviteter med tema återbruk, vintage och klädbyte m.m. Alla programpunkter för Stallarholmen kommer uppdateras löpande och finns nedan. 

Strängnäs kommun, i samarbete med flera, bjuder in till fem dagar med fokus på klimatet. Du kan ta del av hela programmet här.

Återbruk - introduktion/WS till recycle design

Kom och lyssna på en presentation om Eskilstuna folkhögskolas kurs i återbruk "Recycle design" och delta i en workshop tillsammans med Anna-Maria Hilborn och Malin Lindgren! (Mötesplatsen Stallarholmen)
Läs mer »

Klädbyte med barnkläder

Ta med dig upp till 10 stycken plagg som dina barn inte längre behöver, och fynda 10 stycken nya plagg! Ett smart sätt att uppdatera barnens garderob.
(Mötesplatsen Stallarholmen)
Läs mer »

Klä dig klimatsmart-kväll

Laga en trasig byxa, shoppa hållbart mode, spana in en hyrgarderob och få stylingtips på hur du köper kläder du trivs i. En kväll på temat hållbart mode anordnas i samarbete med flera lokala aktörer.
(Samverket)
Läs mer »

Äppelfest på Selaön

Klimatverket skapar tillsamman med Föreningen Sörmlandsäpplen en festdag på Stora Lundby gård till den lokalproducerade fruktens ära.
Läs mer »

Östa Gård

Östa Gård Boutique Bed and Breakfast ligger mitt i Stallarholmen. Övernatta i nyrenoverade och exklusiva sviter i unik 1600-talsmiljö, omgiven av en praktfull rosenträdgård och gamla äppelträd.
Läs mer »

Vikingavallen Camping

Vikingavallen är en bygdegård i Stallarholmen och där erbjuds under sommaren korttidscamping för husbil och husvagn. Här tillhandahålls påfyllning av vatten, toa, dusch och el.
Läs mer »

Hetast just nu
Vad händer i Stallarholmen?
Sponsring

Hjälp Nätverket!
Vill du vara med och bidra ekonomiskt till Stallarholmens ortsutveckling? Stallarholmens Nätverk grundades 1996 och är en ideell förening som jobbar för att Stallarholmen ska bli en alltmer attraktiv plats när det gäller arbete och fritid, boende och service.
Läs mer »