Stallarholmens Aktivitetspark

En Aktivitetspark, hur svårt kan det vara …?

Henrik Ehrin, Stallarholmens Sport Klubb, Sekreterare
Anders Reisch, Stallarholmens Sport Klubb, Revisor

På våren 2019 såg jag (Henrik) en kallelse till ett upptaktsmöte angående en aktivitetspark som kommunen ville bygga i Stallarholmen. Coolt tänkte jag, där vill jag vara med. På sensommaren följdes det upp med en medborgardialog på Mötesplatsen där deltagarna fick rösta om vad parken skulle innehålla. Det gick även att rösta på skolan och det var ett stort intresse och många bra förslag kom in. Det som medborgarna i Stallarholmen allra helst ville ha var en skatepark, ett utegym, en pumptrack (en typ av cykelbana) och lekutrustning. Kommunen hade redan planer på att bygga en skatepark i vårt lilla samhälle, men efter dialogen medborgarna förstod man att de vill mycket mer.

Kommunens budget skulle bara täckta utgifterna för att bygga en skatepark, men dom föreslog att försöka söka mer medel hos allmänna arvsfonden. Eftersom en kommun inte kan beviljas medel från allmänna arvsfonden, behövdes en samarbetspartner. Hur hittar man en sådan? Genom Stallarholmens Nätverk fick kommunen möjlighet att vid en Stallarholmsfrukost under hösten 2019 presentera sina planer och vilken typ av samarbetspartner man sökte, tex en idrottsförening. Av en ren händelse var Anders Reisch, nyligen vald till revisor i SSK, med vid denna frukost. Han lade ihop två och två och föreslog att kommunen skulle närvara vid SSKs nästa årsmöte och presentera sina …

Läs hela berättelsen om hur det gick till … (pdf) >>>

Stallarholmens Aktivitetspark_Programskiss >>>

 

Hetast just nu
Vad händer i Stallarholmen?
Sponsring

Hjälp Nätverket!
Vill du vara med och bidra ekonomiskt till Stallarholmens ortsutveckling? Stallarholmens Nätverk grundades 1996 och är en ideell förening som jobbar för att Stallarholmen ska bli en alltmer attraktiv plats när det gäller arbete och fritid, boende och service.
Läs mer »