Trädgårdens och skogens mat

 

Närproducerad mat blir allt viktigare och alltmer populärt. Hållbarhetsgruppen Stallarholmen anordnar därför några workshops som under en förmiddag bjuder på både inspiration och en chans att testa på allt från odling till att ta tillvara fina råvaror.

Syra själv – Inför odlingssäsongen vill vi inspirera till sätt att ta tillvara skörden. Vi får testa på hur man syrar grönsaker, hur man får dem att hålla och hur de bäst avnjuts.

Datum: 23 april på Äleby gård samt uppföljning under sensommaren

Utan spade i praktiken – Vi börjar säsongen med att anlägga odlingsbäddar. Här får du handfasta tips på hur du anlägger nya planteringar utan att använda spaden och med material som förmodligen har i din närhet. Du får vara med att anlägga en odlingsbädd. Du kommer också få prova på att fläta växtstöd av sälg.

Datum: 7 maj

Vilda ätbara växter – När de vilda primörerna tittar upp i skog och mark beger vi oss ut på en vandring i Stallarholmens omnejd. Vår guide visar vad som går att samla in; må det vara ramslök, violer eller björkskott. Som avslutning bjuds på lunch i det fria, vi smakar av det vi samlat in och får tips på användning.

Datum: under juni

För exakta tider och anmälan håll utkik på Facebook:

Hetast just nu
Vad händer i Stallarholmen?
Sponsring

Hjälp Nätverket!
Vill du vara med och bidra ekonomiskt till Stallarholmens ortsutveckling? Stallarholmens Nätverk grundades 1996 och är en ideell förening som jobbar för att Stallarholmen ska bli en alltmer attraktiv plats när det gäller arbete och fritid, boende och service.
Läs mer »

Erbjudanden

Trädgårdens och skogens mat

Hetast just nu

SPF-promenad.
Samling på Coopparkeringen 9.00 för samåkning, medtag fika.
Pris 20 kr.

Caféträff med väntjänsten.
Församlingsvärdinnen Birgitta bjuder på kaffe och hembakta kakor. Underhållning till fikat.
Samarr: Stallarholmens församling och Drömfabriken.
Församlingshemmet, 13.30-15.30

Scenkonst Sörmland har under sommaren 2019 spelat klassikern Ett dockhem för fulla hus. Nu kommer den till Stallarholmen!
Biljetter på Tickster. Fikaförsäljning.
Mötesplats Stallarholmen, Gula Industrihuset, 19.00

Majsfestival på Klippinge gård. Självplock, avkorning, nygrillad majs, majsmatlagning, kaffeservering. Sex km från bron mot Överselö.
Klippinge gård 10.00-16.00

Barnteater – Den största pärlan. Följ med till skogen där trollen Snubbel, Turbo och Trilsk bor, men se upp för bråkvråkarna! Fri entré, bara att komma. För barn 3-120 år.
Mötesplats Stallarholmen, Gula Industrihuset 13.00

Sörmlands matkluster anordnar Aptitrundan med ett 50-tal matföretagare i Sörmland.
På hemmaplan: Printz, Köttbutiken, Äleby, Klippinge & Kilfröslunda.
Mer info: www.matkluster.se

Golftävling. Singelspel slaggolf.
Anmälan på golf.se
Stallarholmens golfbana

Sponsorer