Vårdoppet 2023

Stallarholmens året-runt-badare samlades på söndagen den 26/3, för ett gemensamt dopp! 

Passande nog, samma dag som vi flyttade fram klockan till sommartid invigdes så badsäsongen på Östabadet. Fjorton tappra själar gick i det kalla vattnet. Ingen hade badtermometer med sig men vattentemperaturen uppskattades till 3-4 grader. Flera av de medverkande har för vana att doppa sig varje dag, året om, medan några prövade kallbad för allra första gången. De mer erfarna delade sina bästa tips och tillsammans blev det en fin upplevelse.

Kalla bad är effektfullt för att få igång flödet av måbra-hormoner i kroppen. Det är dock alltid viktigt att man har sällskap av någon och att man har koll på varandras mående under kallbadet. Tillsammans hjälps man åt att förhindra ovälkomna effekter av kylan i vattnet.

Uppsnappade tips:  Bada aldrig ensam. Andras lugnt. Stanna i tills kroppens kamp- och flyktrespons lagt sig. Var inte i för länge. 2-3 minuter brukar vara lagom. Mössa, vantar och badskor rekommenderas och det är skönt att ha något att stå på när man kommer upp t.ex.ett sittunderlag, filt eller handduk. Klä dig varmt efteråt. Avvakta 10-15 minuter innan du ev. kör bil eller gör något annat som kräver full uppmärksamhet.

Initiativtagarna och året-runt-badarna Emma Melin Moran och Anna Douglas tyckte det var roligt att så många slöt upp för ett gemensamt dopp. Det här var ett nytt sätt att välkomna våren i Stallarholmen – kanske har vi en ny tradition på gång!

JENNY HARRYSSON

Hetast just nu
Vad händer i Stallarholmen?
Sponsring

Hjälp Nätverket!
Vill du vara med och bidra ekonomiskt till Stallarholmens ortsutveckling? Stallarholmens Nätverk grundades 1996 och är en ideell förening som jobbar för att Stallarholmen ska bli en alltmer attraktiv plats när det gäller arbete och fritid, boende och service.
Läs mer »

Erbjudanden

Vårdoppet 2023

Hetast just nu

SPF-promenad.
Samling på Coopparkeringen 9.00 för samåkning, medtag fika.
Pris 20 kr.

Caféträff med väntjänsten.
Församlingsvärdinnen Birgitta bjuder på kaffe och hembakta kakor. Underhållning till fikat.
Samarr: Stallarholmens församling och Drömfabriken.
Församlingshemmet, 13.30-15.30

Scenkonst Sörmland har under sommaren 2019 spelat klassikern Ett dockhem för fulla hus. Nu kommer den till Stallarholmen!
Biljetter på Tickster. Fikaförsäljning.
Mötesplats Stallarholmen, Gula Industrihuset, 19.00

Majsfestival på Klippinge gård. Självplock, avkorning, nygrillad majs, majsmatlagning, kaffeservering. Sex km från bron mot Överselö.
Klippinge gård 10.00-16.00

Barnteater – Den största pärlan. Följ med till skogen där trollen Snubbel, Turbo och Trilsk bor, men se upp för bråkvråkarna! Fri entré, bara att komma. För barn 3-120 år.
Mötesplats Stallarholmen, Gula Industrihuset 13.00

Sörmlands matkluster anordnar Aptitrundan med ett 50-tal matföretagare i Sörmland.
På hemmaplan: Printz, Köttbutiken, Äleby, Klippinge & Kilfröslunda.
Mer info: www.matkluster.se

Golftävling. Singelspel slaggolf.
Anmälan på golf.se
Stallarholmens golfbana

Sponsorer