Senaste nytt i Stallarholmen

2021.10.19 – Kursstart
Vill du att ditt företag växer?
Den 19 oktober drar Nyföretagarcentrum i gång hösten med sin uppskattade kurs. Tillsammans med Länsförsäkringar Södermanland startar NyföretagarCentrum ett projekt med målet att göra det lättare för mindre företag på landsbygden att växa. Vi vill få fler att starta företag och stötta entreprenörer som varit verksamma upp till fem år. Är du en av dem i Stallarholmen? Missa inte en unik chans att ta tag i det där du går och drömmer om, funderar över eller tampas med!

Känner du någon som vill gå? Kommer du?
Anmäl dig till: Sebastian Strid, 070 344 26 25; sebastian.strid@nyforetagarcentrum.se
www.nyforetagarcentrum.se/nykoping

2021.09.17
Stallarholmsfrukost
Mötesplats Stallarholmen, Gula Industrihuset, 07.00-09.00
Anmäl dig här >>

2021.08.23
Stallarholmen har fått ett eget Instagramkonto
Följ oss på vårt nya konto @vadhanderistallarholmen så får du full koll på allt som händer på orten. Dela och tipsa gärna vänner och bekanta!

2021.08.21
Nu är det äntligen dags för Stallarholmens SuperLOPPIS igen
Lördag 21/8, kl 10.00 – 15.00
Åk runt bland hus och gårdar, fynda, shoppa och upplev ortens vackra natur! I Stallarholmen finns restauranger, fik, shopping och mycket mer. Du tar dig enkelt hit med bil, båt eller tåg och buss. Förra året var det mängder med loppisar som deltog runt om i Stallarholmen och Selaön.
Här hittar du kartan till alla LOPPISAR  >>>
Kartan fylls på med LOPPISAR allt eftersom, fram till fredag kväll.

2021.06.20
Anmälan till SuperLOPPIS har öppnat
Passa på att rensa garderober, vind och garage i sommar och var med på Stallarholmens SuperLOPPIS i augusti. Det du själv inte vill ha eller behöver kan vara precis det som någon annan vill ha. Förra året var det närmare 100 loppisar runt om i Stallarholmen och på Selaön.
Anmäl dig redan idag >>

2021.06.21
Ohlssons Mack har öppnat
Nu är de igång! Efter en tids renovering har Ohlssons Mack slagit upp dörrarna till sina nya fräscha lokaler. Personalen är drillade, bagarn har bakat och det går att ta en fika på bryggan! Här finns senaste nytt från Stallarholmens nya fikaställe Ohlssons Mack.

2021.06.07
S/S Ejdern och ÅK 6 UT-spark
Stallarholmens Nätverk ordnar UT-spark för eleverna som slutar i Stallarholmsskolan. Det görs med pompa och ståt genom att elever och lärare får åka med ångfartyget Ejdern till Mälsåkers slott, där de har picknick i slottsparken. Med på båten är Bertil Lindh som berättar om Stallarholmens historia. Det är första gången UT-sparken anordnas och Stallarholmens Nätverk hoppas att det blir en tradition framöver, precis som Tårtkalaset vid terminsstart, som de också ordnar.

2021.03.28
Rensning av träd & buskar
Parkavdelningen, Strängnäs Kommun, har rensat bland träd och buskar i Stallarholmen. Tyvärr gick deras kranbil sönder och hamnade på verkstad. Kommunen hälsar att bilen är hemma igen och de kommer att hämta upp ris mm så snart som möjligt, men att de tyvärr inte kan säga när då de har mycket att jobba ikapp.

2021.03.08
Nya bänkar till Östabadet
Nya bänkar till Östabadet. Stallarholmens Nätverk har fått frågan från en invånare ang fler bänkar/bord i Stallarholmen. Vi tog frågan vidare till Strängnäs kommun som meddelar att det kommer fler bänkar/bord till Östabadet i sommar.  De kommer ta upp frågan att även ordna bänkar/bord utmed Sundby Strand och till pulkabacken.

2021.02.01
Skidspår för allmänheten hos Norrbys Golf
Nu kan vi berätta att Stallarholmen har fått egna skidspår som kan användas av allmänheten.
Stort tack till Norrbys golfbana, som spårade tre banor i helgen:
Ett spår på 900 meter (på driving rangen)
Ett på 1,5 km och ett på 3,5 km som båda går runt ute på golfbanan.

2021.01.29
Positivt besked från Fritidsförvaltningen
Stallarholmens Nätverk har fått ett positivt besked från Strängnäs Kommun och Fritidsfövaltningen ang att ordna skidspår i Stallarholmen. Mer information kommer inom kort.

2021.01.24
Den digitala fartkameran är lagad
Nu är fartkameran i korsningen Brogatan/Mariefredsvägen/Strängnäsvägen lagad.

2021.01.22
Den digitala fartkameran är trasig igen
Vi har än en gång gjort en felanmälan till Strängnäs Kommun och väntar på svar.

2021.01.21
Skidspår i Stallarholmen
Flera boenden i Stallarholmen har efterfrågat skidspår. Nätverket har skickat frågan vidare till Strängnäs Kommun och fritidsförvaltningen ska titta på ärendet.

2021.01.7
Tack SSK
Ett stort tack till SSK som ordnade så att det går att åka skridskor vid Stallarholmsskolan.

2021.01.16
Digitala fartkameran
Vi har gjort en felanmälan till Strängnäs Kommun som kommer åtgärda felet inom kort.

2021.01.14
Nedskräpning Borgatan/Rosenlundsvägen
Vi har gjort en felanmälan till Strängnäs Kommun som har skickat frågan vidare till ansvariga.

Hetast just nu
Vad händer i Stallarholmen?
Sponsring

Hjälp Nätverket!
Vill du vara med och bidra ekonomiskt till Stallarholmens ortsutveckling? Stallarholmens Nätverk grundades 1996 och är en ideell förening som jobbar för att Stallarholmen ska bli en alltmer attraktiv plats när det gäller arbete och fritid, boende och service.
Läs mer »