Crowdfunding – Boken om Stallarholmens historia

Det var i samband med en guidning, som hölls av Bertil Lindh på ångfartyget Ejdern sommaren 2021, som frågan dök upp. ”Borde det inte finnas en bok om Stallarholmen?” Nu har Stallarholmens Nätverk fångat bollen och satt projektet i rullning. En redaktion, som består av flera stallarholmsbor, är i full gång med att samla information, intervjua ortsbor och skriva texter. Förhoppningen är att allt material ska vara färdigt till sommaren och att boken trycks till hösten. Planerad bokrelease kommer vara i november 2022. Men för att kunna formge och trycka boken behöver vi samla in 100 000 kronor, vilket är mycket pengar. Se förtydligande längre ner.

Därför startar vi en crowdfunding där ALLA bidrag är välkomna – stora som små.

Du som vill bidra ekonomiskt kan sätta in valfritt belopp på Stallarholmens Nätverks Swish-nummer 123 661 93 40 eller på BG-nummer 108-7600. Kom i håg att uppge ditt namn samt märk ditt bidrag ”Stallarholmsboken”.

Stort tack på förhand!
Stallarholmens Nätverk

PS. Att producera en bok kostar en hel del. I den preliminära budgeten om 100 000 kr ingår: korrektur av slutlig text, formgivning av omslag och inlaga, bildbehandling, sättning av inlaga, tryck av 1 500 ex (kartonnage = inbunden bok med hårdpärm) i 4-färg samt transport till Stallarholmen + moms. Vi vill också vara tydliga med att författarna arbetar helt ideellt och därmed inte kommer få någon ersättning för sitt arbete.
____________________________________________________

Här nedan redovisar vi hur mycket pengar som har kommit in till projektet: boken Stallarholmens historia.

Just nu har vi fått in 7 500 kr / 100 000 kr = återstår 92 500 kr!

Ett stort tack till
SPARBANKSSTIFTELSEN REKARNE som bidrar med 5 000 kr.

 

 

Privatperson har bidragit med: 1 000 kr
Privatperson har bidragit med: 1 000 kr
Privatperson har bidragit med: 500 kr

Hetast just nu
Vad händer i Stallarholmen?
Sponsring

Hjälp Nätverket!
Vill du vara med och bidra ekonomiskt till Stallarholmens ortsutveckling? Stallarholmens Nätverk grundades 1996 och är en ideell förening som jobbar för att Stallarholmen ska bli en alltmer attraktiv plats när det gäller arbete och fritid, boende och service.
Läs mer »