UPPLEV STALLARHOLMEN

Cykla, ät och bo i annorlunda miljöer, koppla av bland fornminnen, slott och vackra IMG_8872promenadvägar längs Mälarens strand.

Stallarholmen kan erbjuda en intressant semester med guidade turer på Mälsåkers slott, besök i de vackra kyrkorna samt en tur bland vikingagravar och backsippor. Även en aktiv semester tex på cykel från den lokala cykeluthyraren eller till fots längs kartlagda leder runt om i Stallarholmen. Vill du bara koppla av under din semester erbjuder Stallarholmen flera badplatser, vackra promenadvägar, restauranger, caféer, shopping och framförallt en underbart lugn naturmiljö vid vattnet.

Varmt välkommen till Stallarholmen!

Mälsåkers slott

Med bil åker du mot Stallarholmen, tar höger mot Ytterselö och följer sedan skyltar till Mälsåkers slott. Resan tar ca 30 min från Mariefred/Strängnäs.
Läs mer om vad som är på gång >>>

Åsa gravfältBild på Åsa gravfält

Gravfältet på Selaön är ett av Södermanlands största bevarade gravfält från den yngre järnåldern.  Om våren lockas besökare för att beskåda sällsynta och fridlysta backsippor.
Läs mer >>>


Överselö kyrka

Kyrkan ligger i nordvästra hörnet av Selaön och är en välbevarad gotisk salskyrka, rikligt försedd med kalkmålningar, dels från mitten av 1400-talet, dels från 1600-talet.
Läs mer >>>

Toresunds kyrka

Kyrkan uppfördes på 1100-talet. Under 1400-talets första hälft byggde man till ett kyrktorn på västra sidan. En klockstapel i trä uppfördes i början på 1950-talet öster om kyrkobyggnaden.
Läs mer >>>

Ytterselö kyrka!
Ytterselö kyrka

Kyrkan byggdes med västtorn förmodligen redan under 1100-talet och är en kyrkobyggnad i Ytterselö socken i Strängnäs stift.

Läs mer >>>

 

Inte vilken håla som helst!