Klimatverket

Hösten 2019 startade vi en grupp med målet att samla människor som vill driva små och stora klimatsmarta projekt i och omkring Stallarholmen. Vi ingår i Stallarholmens Nätverks arbetsgrupp Miljö & Klimat och är partipolitiskt obundna. Vi driver Klimatverket Stallarholmen och har bland annat startat två olika odlargrupper som samlar odlingsintresserade invånare: Odla i Stallarholmen och Odla Ihop Stallarholmen, ordnar varje höst en Äppelfest på Selaön och driver projektet Stallarholmens Lake Brake som städar Mälarens botten.
Ansvarig för Miljö & Klimat: Marian Voigt – 072-943 23 34 eller marian.voigt@stallarholmen.info

Stallarholmen Lake Brake

Häng med när dykare arbetar med att ta upp skräp vid Stallarholmens ångbåtskaj nedanför Ica 10.30.
Läs mer »

Äppelfest på Selaön

Klimatverket skapar tillsamman med Föreningen Sörmlandsäpplen en festdag på Stora Lundby gård till den lokalproducerade fruktens ära.
Läs mer »

Krusius Alpackor

Bo på en alpackagård och få ett oförglömligt semesterminne! Här finns en enkel timmerstuga 50 meter från en mälarvik och med möjligheter att bada, fiska och cykla på vackra cykelvägar.
Läs mer »

Torp på vackra Selaön

Här kan du njuta av stillhet och natur i ett ombonat och praktiskt torp, med avskildhet på värdens privata tomt. Selaön, mitt i Mälaren, bjuder på vacker natur och historiska miljöer.
Läs mer »

Östa Gård

Östa Gård Boutique Bed and Breakfast ligger mitt i Stallarholmen. Övernatta i nyrenoverade och exklusiva sviter i unik 1600-talsmiljö, omgiven av en praktfull rosenträdgård och gamla äppelträd.
Läs mer »

Vikingavallen Camping

Vikingavallen är en bygdegård i Stallarholmen och där erbjuds under sommaren korttidscamping för husbil och husvagn. Här tillhandahålls påfyllning av vatten, toa, dusch och el.
Läs mer »