Bo på landet, nära stan

Stallarholmen kan erbjuda ett kvalitativt boende till rimliga priser. Nära till natur och vatten, men för den skull inte långt från närmaste stad samt med pendlingsavstånd till bland annat Stockholm. Här har du nära till naturpromenader, båtliv, fritidsaktiviteter med mera.

Stallarholmen har ett rikt föreningsliv, livsmedelsbutiker, caféer, bageri, pizzeria, värdshus, bensinstation, post, veterinär, distriktssköterskor samt ett stort serviceutbud av bil- och båtmekaniker, hantverkare, frisörer, blomsterhandlare, hemserviceföretag och mycket mer.

Stallarholmen med sina småföretagare är omgiven av en vacker jordbruksbygd med nära kontakt till Mälarens vatten var du än är. En bro mitt i samhället leder över till Selaön som är norra Europas största insjö-ö. Selaön är en av Sveriges mest fornminnesrika trakter med många runstenar och gravhögar. Området runt det kända Åsa gravfält är extra sevärt om våren, då marken är täckt av backsippor.

Mälsåkers Slott är ett av Sveriges ståtligaste barockslott, vackert beläget vid Mälarens strand på sydöstra Selaön. På Selaön finns också två mycket vackra gamla kyrkor, Ytterselö respektive Överselö kyrka. De har också sällskap av vackra Toresunds kyrka på fastlandssidan.

Mitt i samhället finns Strängnäs kommuns längsta sandstrand och en bit ifrån en Gästhamn.

Inte vilken håla som helst!